Strogi zakoni o digitalni zasebnosti zahtevajo zanesljive rešitve

by 30. julija 20190 komentarjev

Edward Snowden je leta 2013 z objavo zaupnih dokumentov ameriške agencije za državno varnost (NSA) sprožil plaz javne polemike o zasebnosti v dobi napredne tehnologije, ki nas spremlja na vsakem koraku. Z njegovimi razkritji smo prvič spoznali v kakšnem obsegu so naši podatki iz naprav in socialnih omrežji dostopni vladam ter podjetjem – in kako jih le-te uporabljajo.

Zasebnost je postalo čedalje pomembnejše področje, temu pa so sledile tudi posamezne vlade, ki tudi na ravni Evropske Unije s strogo zakonodajo omejujejo zbiranje, obdelavo in deljenje naših podatkov. Te omejitve so precej kompleksne, kazni visoke in vplivajo ne le na velike korporacije, kot so Facebook in Google, temveč tudi na manjša podjetja. Tudi če upravljate z manjšo trgovino, morate odslej paziti katere podatke o kupcih in še bolj, kako jih shranjujete.

Tehnologije se razvijajo izjemno hitro in tudi strokovnjaki za informacijske tehnologije ne uspejo vedno slediti vsem novostim in spremembam na tem področju. Le kako naj potem sami uporabniki? Veliko lažje bi bilo preprosto uporabljati iste programe kot doslej, le da bi bila izboljšana varnost podatkov samodejno vgrajena.

Ali v vašem podjetju učinkovito skrbite za informacijsko varnost vaših poslovnih podatkov?

Točno to vam ponuja okolje Microsoft 365

Precej verjetno pri svojem delu že uporabljate programsko zbirko Office. Podjetje Microsoft je svojo razširjeno programsko opremo nadgradilo tako, da nudi popolno varnost podatkov in zasebnost, ne samo na računalnikih ampak na vseh napravah, tudi telefonih. Samodejno šifriranje in dešifriranje datotek shranjenih na njihovem oblaku, je le eden izmed ukrepov, ki zagotavljajo upoštevanje vse renutno veljavne zakonodaje (tudi GDPR). V sklopu storitev so na voljo tudi orodja za enostavno upravljanje s skladnostjo strogi zakonodaji.

Kako pa vi skrbite za skladnost z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov?

0 komentarjev

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kontakt

Partizanska cesta 5,
2000 Maribor

040 80 70 55

info@sola-prihodnosti.si

    Vas zanima več?

    Oddajte sporočilo ali pa vzpostavite stik preko različnih kanalov na levi strani.

    5 + 2 =